Web Analytics

Ex Terugwinnen

Zo snel mogelijk je ex terug krijgen!

Relatieproblemen: Veel Voorkomende Problemen en de Oplossing

Relatieproblemen. De kans dat u en uw partner wel eens problemen hebben is niet groot aangezien bijna ieder koppel wel eens problemen heeft.

Of het kleine communicatie problemen zijn of erge ruzies, het beste is om die situaties ten eerste te voorkomen en als ze er toch zijn op te lossen.

Maar wat zijn eigenlijke goede manieren om een relatieprobleem op te lossen en wat zijn veel voorkomende relatieproblemen?

Wat zijn een paar veel voorkomende relatieproblemen en hoe kunnen deze worden opgelost?

1) Prioriteiten

Iedereen heeft het druk tegenwoordig. Dat houd in, maar is niet gelimiteerd aan, bezig met werk, uitgaan met vrienden en hobby’s.

a. Maak een schema en plan vooraf activiteiten. Wanneer ben ik aan het werk? Wanneer ga ik weg met bijvoorbeeld vrienden? Wanneer maak ik tijd voor mijn hobbies? Nog belangrijker, wanneer maak ik tijd voor mijn partner?
b. Wees eerlijk als je het druk hebt. Niet met elkaar tijd doorbrengen is erg, maar compleet genegeerd worden is nog erger. Als u het aan uw partner verteld is er een grote kans dat jullie er samen uit kunnen komen. Meer hierover in onderdeel 4.

2) Slechte communicatie. De een zegt iets, de ander reageert hierop en voordat iemand het doorheeft staan beide tegen elkaar te schreeuwen en te ruziën.

a. Luister naar wat er daadwerkelijk wordt gezegd. Soms gaat het simpelweg om het verkeerd horen of opvatten van iets. Dit gebeurd veel met online berichten sturen via social media/email omdat de ander niet een stemtoon erbij kan zetten.

b. Verwoord duidelijk wat u wilt vertellen. Verkeerd horen is een ding, maar duidelijk maken wat er gezegt wordt is ook belangrijk.

3) Seksuele activiteiten/uitgaan

Verschillende voorsprong op het gebied van seksuele activiteiten of simpelweg een andere gedachte over hoever uw partner wilt gaan. Dit laatste gebeurd met name bij jongere stellen. Of is er geen vraag meer naar romantiek? Hoe valt dit op te lossen?

a. Luister naar de voorkeur van uw partner en communiceer over hoe jullie het beste beide voorkeuren kunnen afstemmen naar elkaars wens.

b. Plan een date. Des te meer u voorbereid bent, des te minder problemen er kunnen voordoen tijdens een avondje uit.

4) Depressiviteit en steun

(er voor elkaar zijn bij problemen, niet op elkaar africhten)

Iedereen heeft wel eens een probleem of het nu financieel is, depressiviteit of een probleem in uw relatie. Kunt u dat ook kwijt bij uw partner? Zo ja, wat is de beste manier om over een probleem te praten?

a. Als uw partner een probleem verteld, luister er goed naar. Vermeid communicatie problemen (zie onderdeel 2).

b. Richt nooit problemen af die niet door uw partner zijn veroorzaakt op uw partner. Hij/zij kan er niks aan doen als er van buitenaf een probleem wordt veroorzaakt bij u. Probeer er samen over te praten en een oplossing te vinden.

c. Als er een probleem is in een relatie, ga dan na of u direct met uw partner moet praten. Vaak is het handig om eerst advies te zoeken op internet of bij vrienden. Uiteindelijk is het wel handig om er met uw partner over te praten.

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*