Web Analytics

Ex Terugwinnen

Zo snel mogelijk je ex terug krijgen!

Liefdesverdriet? Leer Hoe Je Er Mee Om Moet Gaan

Heb je wel eens last van liefdesverdriet? Dit kan heel vervelend zijn, zeker wanneer je helemaal gek was op deze persoon. Wanneer je al langere tijd een relatie hebt gehad is het nooit prettig wanneer je uit elkaar gaat, maar liefdesverdriet moet een plekje krijgen in je hart en je hoofd want het leven gaat door.

Op het moment dat je last hebt van liefdesverdriet dan lijkt alles even minder goed te gaan, je denkt dat je ineens heel veel tegenslagen krijgt, maar ook daar komt een einde aan. Je moet jezelf niet opsluiten, maar het beste kun je weer onder de mensen komen.

Je kunt je beste vriend of vriendin meenemen naar de film, of samen thuis een film kijken. Je kunt samen praten over je liefdesverdriet, maar je kunt er ook zelf wat mee doen, bijv. opschrijven wat je denkt of alles van je af typen. Er zijn veel dingen die kunnen helpen, maar het gaat er om, dat je iets vindt waar jij je fijn bij voelt zodat jij het liefdesverdriet een plekje kunt geven.

Hoe ga je om met liefdesverdriet?

Hoe mensen omgaan met liefdesverdriet is verschillend. Mensen denken vaak dat meisjes langer last hebben van liefdesverdriet dan jongens, maar ook jongens kunnen er langere tijd over nadenken en echt in een dip zitten. Zij uiten het misschien niet op dezelfde manier als meisjes, maar zij hebben er ook last van.

Ze willen het niet altijd laten merken, maar er zijn ook jongens waar je het juist wel aan merkt en welke juist extra emotioneel zijn. Laat mensen zichzelf zijn als zij liefdesverdriet hebben, probeer ze niet op te vrolijken, zij hebben tijd nodig om alles een plekje te geven.

Met elkaar kun je wel zorgen voor afleiding. Dan zorg je er voor dat je samen, of met een groep leuke dingen gaat doen zodat je er even niet aan hoeft te denken. Dit kan de ideale oplossing zijn, maar neem dan wel de tijd om het als je alleen bent weer te verwerken, wegstoppen lost niets op en geeft vroeg of laat problemen.

Wat helpt er bij liefdesverdriet?

Je hebt liefdesverdriet omdat de relatie voorbij is, dit kan betekenen dat je niet meer herinnerd wil worden aan deze persoon. Je kunt dan het beste foto’s en dingen die je doen herinneren aan deze relatie wegstoppen. Je zou kunnen vragen of iemand je hierbij wil helpen, je kunt dan alles goed opbergen, weggooien kan altijd nog, misschien wil je er over een jaar weer even aan terug denken en de spullen er bij pakken.

Neem daarom de tijd om te kijken wat je er mee wilt doen, liefdesverdriet gaat niet vanzelf over, maar het helpt wel wanneer je spullen een andere plaats geeft en bijv. je kamer opnieuw in gaat delen zodat je niet constant aan hem of haar herinnerd wordt door foto’s bijvoorbeeld.

Het zijn maar kleine dingen die het liefdesverdriet kunnen veranderen, in ieder geval is praten een goede optie dus als je daar zin in hebt, vraag dan altijd iemand langs te komen, ze helpen je graag! Je moet het toch zelf doen, maar praten over liefdesverdriet kan zeker geen kwaad en wie weet welke tips anderen nog voor je hebben!

 

Categorie: Liefdesverdriet

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*