Web Analytics

Ex Terugwinnen

Zo snel mogelijk je ex terug krijgen!

Omgaan Met Liefdesverdriet. Hoe Doe Je Dat?

Omgaan met liefdesverdriet is niet makkelijk. Je voelt je ellendig, omdat het over is tussen jou en je liefde. Je hart is gebroken en niets lijkt je meer op te vrolijken. Er komen allerlei gevoelens bij je los, zoals woede, gemis, verdriet en lusteloosheid.

Het moge duidelijk zijn; omgaan met liefdesverdriet is niet makkelijk. Om je toch wat beter te laten voelen, kan je gelukkig gebruik maken van een aantal methodes welke je door de zware periode van liefdesverdriet heen helpen. Door deze tactieken in te zetten, wordt het voor jou iets gemakkelijker om over je liefdesverdriet heen te komen.

Liefdesverdriet ontstaat meestal een aantal dagen na het stuklopen van je relatie. De eerste dagen besef je vaak nog niet dat het helemaal over is. Daarna komt het verdriet. Je voelt je eenzaam, leeg en lusteloos. Je hebt helemaal nergens zin meer in. Het kan zijn dat je helemaal niet meer weet hoe je het allemaal alleen moet doen en continu aan je ex denkt. Je wilt dan dolgraag weer contact met hem of haar.

Even geen toenadering zoeken

Ook al wil je weer in contact komen met je ex, toch is het beter om even geen toenadering te zoeken. Jullie hebben allebei tijd nodig om de breuk te verwerken en als je weer contact zoekt met je ex, dan kan dit leiden tot een teleurstelling.

Liefdesverdriet is een lastige emotie. Het omgaan met liefdesverdriet is dan ook erg moeilijk. Het is verstandig om je in deze moeilijke tijd vooral te focussen op jezelf. Probeer dus niet bezig te zijn met je ex, maar concentreer je op andere zaken. Het zal even moeilijk zijn om dit te doen, maar door je op andere dingen te focussen, denk je minder vaak aan je ex en ben je sneller over je liefdesverdriet heen.

Omgaan met liefdesverdriet – De methodes

Er zijn een aantal methodes welke je kunt gebruiken om beter met je liefdesverdriet om te gaan. Dit zijn de volgende methodes:

  • Goed zorgen voor jezelf
  • Het delen van je gevoelens met anderen
  • Doorgaan met je dagelijkse bezigheden
  • Het waarderen van positieve gedachtes

Goed zorgen voor jezelf

Waarschijnlijk geef je nu nergens meer om en al helemaal niet om je uiterlijk. Toch is het een aanrader om hier aandacht aan te besteden. Door je lichaam goed te verzorgen en jezelf af en toe te verwennen, voel je je geestelijk al iets beter in je vel zitten. Ga dus lekker sporten of boek een vakantie naar de zon. Als je jezelf verwent en je lichaam goed verzorgt, dan ga je er weer beter uit zien. Je krijgt dan ook weer meer zelfvertrouwen. Hierdoor kan je beter omgaan met je liefdesverdriet en ben je er sneller overheen.

Het delen van je gevoelens met anderen

Je kunt je liefdesverdriet makkelijker verwerken als je af en toe je hart lucht bij je vrienden of vriendinnen. Zij zullen je door deze lastige tijd heen slepen. Zorg er wel voor dat je niet voortdurend praat over je ex en je verdriet. Hierdoor voel je jezelf alleen maar ellendiger en andere mensen willen jouw verhaal ook niet continu horen. Deel je gevoelens dus, maar doseer dit wel een beetje.

Doorgaan met je dagelijkse bezigheden

Probeer gewoon door te gaan met je dagelijkse bezigheden. Zo kan je het verleden gemakkelijker achter je laten. Als je te lang blijft hangen in je verdriet, dan kan je je niet richten op een toekomst. Je kunt dan niet doorgaan met je leven en beleeft nergens plezier aan. Zet dus een streep door je verleden en richt je blik op de toekomst.

Waardeer positieve gedachtes

Als je je alleen maar richt op negatieve gedachtes, dan ga je je niet beter voelen. In de moeilijke periode van liefdesverdriet zijn positieve gedachtes dus heel erg belangrijk. Ze slepen je door de moeilijke tijd heen. Focus je dan ook op positieve en leuke dingen. Denk vooral toekomstgericht en geniet van leuke dingen.

Categorie: Liefdesverdriet