Web Analytics

Ex Terugwinnen

Zo snel mogelijk je ex terug krijgen!

Ik Heb Huwelijksproblemen, Moet ik Scheiden of Niet?

Het kan zijn dat je te maken hebt of krijgt met huwelijksproblemen. De problemen kunnen van kwaad tot erger gaan en dan kan het zelfs mogelijk zijn dat je besluit om te gaan scheiden.

Een gezin met kinderen, daar wil je toch niet aan denken dat je dan gaat scheiden! Het is altijd vervelend wanneer een huwelijk niet goed loopt.

Het kan zijn dat je niet meer van elkaar houdt, het kan zijn dat je niet goed bij elkaar past omdat je allebei totaal andere hobby’s hebt, maar het kan ook zijn dat de ander vreemd is gegaan. Dat is voor veel mensen een reden om te scheiden.

Opeens huwelijksproblemen…

Er zijn ook mensen die nooit last hebben van huwelijksproblemen en dat een scheiding komt als een donderslag bij heldere hemel (zeker voor de buitenwereld).

Soms gaan ze als vrienden uit elkaar omdat ze allebei wat anders willen met het leven. Maar het is duidelijk dat wanneer er huwelijksproblemen zijn en er zijn geen kinderen, dat een scheiding dan eenvoudiger is dan wanneer er kinderen in het spel zijn.

Als je kinderen hebt en je wilt scheiden, dan is dat vervelend en het heeft een grote impact op het leven van je kinderen. De kinderen krijgen een heel ander leven, beide ouders willen de kinderen graag blijven zien en dat houdt in dat de kinderen een paar dagen bij de vader zijn en dan weer bij de moeder. Scheiden is dus niet alleen voor de volwassenen zwaar, maar onderschat de invloed van een scheiding op de kinderen vooral niet.

Als je hulp wilt dan kan dat, deze wordt je namelijk op diverse gebieden aangeboden bij huwelijksproblemen en scheiden. Je kunt relatietherapie nemen wanneer je de huwelijksproblemen aan wilt pakken, maar je kunt ook hulp krijgen van maatschappelijk werk of van een psycholoog wanneer je de scheiding wilt verwerken.

Het is dan belangrijk dat je hier open bent over wat je voelt en denkt, dat kan de manier zijn voor jou om het te verwerken. De huwelijksproblemen kunnen ook samen worden aangepakt, het is geven en nemen.

Je gaat misschien wat eerder van het sporten naar huis, de ander doet wat meer in het huishouden, allemaal dingen waar je rekening mee moet houden in een relatie en zeker wanneer jij je relatie nog wilt redden, een tweede kans wilt geven.

Het gaat er namelijk om dat je ontdekt waar de grenzen van de ander liggen, daar moet je jezelf binnen houden. Doe daarom regelmatig leuke dingen samen om de huwelijksproblemen te voorkomen. Toch wil dat niet zeggen dat je hierdoor alles kunt voorkomen want het kan zijn dat kleine irritaties niet besproken worden en daardoor steeds groter worden.

Dit roept op tot huwelijksproblemen en tot grotere irritaties en dan kan een huwelijk niet altijd meer gered worden. Blijf daarom met elkaar praten en wanneer het echt niet meer gaat en de huwelijksproblemen lopen te hoog op, dan kan het scheiden tot gevolg hebben.

Regel het dan samen goed, zorg dat je gewoon als vrienden uit elkaar kunt gaan zodat je allebei geen geldzorgen krijgt. Neem de tijd om alles goed te bespreken, je kunt er samen uitkomen, je hebt geen advocaat nodig, die kosten erg veel geld. Maak van de echtscheiding geen vechtscheiding, dat is voor beide partijen op alle fronten beter.

Categorie: Ex Terug

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*