Web Analytics

Ex Terugwinnen

Zo snel mogelijk je ex terug krijgen!

Hoe Relatietherapie Werkt & Relatieproblemen Aanpakt

Relatietherapie. In veel relaties komt wel eens ruzie voor. Ruzies kunnen ontstaan door ergernissen, meningsverschillen of andere relatieproblemen. Soms kan een ruzie zo hoog oplopen dat personen met een relatie er niet zelf uit kunnen komen.

Als de ruzies zo hoog oplopen dat personen niet zelf de ruzie kunnen oplossen, dan kan een relatietherapeut worden geraadpleegd. Een relatietherapeut zal vervolgens aan de tafel gaan zitten met de desbetreffende personen.

Tijdens een sessie van een relatietherapeut zal geprobeerd worden om de relatie te verbeteren en het conflict bij te leggen.

Vaak is het ook zo dat personen die ruzie met elkaar hebben elkaar niet meer kunnen ‘uitstaan’, dit komt vaak door een spiraal van negatieve gevoelens, uitingen of meningsverschillen.

Hierbij wordt de relatie zo verslechtert dat de personen zelfs niet meer met elkaar willen praten, om het probleem op te lossen.

Hierbij schamen ze zichzelf voor elkaar en willen ze niet meer praten met elkaar, of kunnen ze elkaar niet meer zien of luchten. Als dit punt aanbreekt is het verstandig om een relatietherapeut te raadplegen.

Aan het begin van een sessie zal een therapeut eerst gaan kijken naar de problemen. Hij zal vervolgens hiervoor oplossingen gaan zoeken en deze kenbaar maken aan de personen in therapie.

De therapeut zal hen begeleiden bij hun sessies, op die manier wordt een sessie interactief en hebben de personen in kwestie veel baat bij een therapie.

Tijdens een sessie zal de therapeut proberen om het patroon van slechte gevoelens te doorbreken en een betere sfeer te brengen tussen de personen in therapie.

Tijdens een sessie zal de therapeut ook proberen de negatieve spiraal van conflicten en ruzies te doorbreken en hij zal ervoor zorgen dat de personen in kwestie met elkaar aan tafel gaan zitten en met elkaar gaan communiceren. Hierbij worden vaak gevoelens geuit.

Een therapeut zal er dus voor zorgen dat personen met ruzie met elkaar in contact komen, elkaar hun gevoelens uiten en weer begrip voor elkaar krijgen. Deze zaken zijn vaak weer het begin van een goedlopende relatie.

Methode

Een therapeut kan verschillende methodes gebruiken om de personen weer bij elkaar te krijgen. Een veel gebruikte methode is de personen positieve dingen over elkaar te laten bedenken. Hierbij moeten de personen in therapie positieve eigenschappen over elkaar noemen.

Dit zorgt ervoor dat de vaak negatieve sfeer tussen de personen verdwijnt en de personen weer oog hebben voor elkaar en elkaars sterke punten en goede eigenschappen.

Het is niet zo dat een relatietherapeut altijd alle problemen oplost. Een sessie gaat er vooral om dat de personen in therapie tot elkaar komen en proberen, met de hulp van de therapeut, de ruzie bij te leggen en hun relatie te verbeteren.

Een relatietherapeut zorgt er dus voor dat de personen met ruzies door verschillende aanpakken en methodes weer bij elkaar terugkomen en dat hun relatie met elkaar verbetert.

Dit doet hij door de personen geforceerd met elkaar te laten praten en elkaar positieve dingen te laten zeggen.

Op deze manier krijgen de personen weer begrip voor elkaar en begrijpen ze elkaars situatie beter, hierdoor wordt vaak de relatie verbetert en zal dit uiteindelijk leiden tot een betere relatie. Hierna zal een relatie meestal beetje bij beetje weer beter worden.

Als het na de sessies nog niet beter wordt, is een oplossing om toch uit elkaar te gaan of meer sessies bij de relatietherapeut te volgen.

Categorie: Relatieproblemen

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Verplichte velden zijn * gemarkeerd

*